något måste vara fel...

jag skriver här igen. det är ju väldigt ofta nu som jag skriver.

måste säga att jag mår bra. konstigt att säga det. det är länge sedan jag mådde så här bra. jag tror det beror på att jag har bestämt mig. det är skönt när man verkligen har bestämt sig, inte bara intalat sig utan man har bestämt sig av hela sitt hjärta. så skönt är det. jag känner mig som 20 igen. skönt och känna så.

idag ska jag träna. jag måste bara intala mig det. det är så lätt när man är trött som jag är att man väljer att sitta i soffan och titta på OS. Jag har tidig vecka hela veckan lång så jag vet att jag är så trött när det är fredag. det känns att stiga upp klockan 05:00 var dag. Jag är ingen morgon människa, fast jag är ingen kvälls människa heller. med andra ord jag gillar att sova.

igår gick jag utan lunch. allt för att komma hem och mysa med min älskade dotter. Vi körde en sväng till mormor och morfar. Sen var det bara att köra hem och laga mat.

när man ser sin dotter undrar man var tiden har tagit vägen. hon är så stor nu. hon klarar sig så bra själv. som tur är så är hon fortfarande väldigt mammig och ska kramas och pussas mycket.. jag bara älskar detta. det kommer en tid när det inte kommer att vara så. alla barn får väl en period när mamma inte är det bästa i hela världen. kommer bli en jobbig tid men man vänjer sig väl. jag är ju en stor trams när det gäller mitt barn. hon har inte sovit borta många gånger och de gånger hon har sovit utan mamma så har vi varit iväg på något. hon har inte sovit där bara för att hon tycker det är skoj. nu har hon börjat fråga om hon kan sova hos mormor och morfar. hennes mamma gillar inte det. jag kan inte sova utan henne. jag ligger vaken stor sätt hela natten och oroar mig för henne. jag oroar mig att hon ligger och saknar sin mamma och gråter tyst för sig själv. jag vet att det inte är så men jag är så tramsig.

nä nu är det snart lunch.


måndag

och jag började klockan sju. jag är bra trött. känns inte som jag har sovit i helgen. vet inte vad jag har gjort??

mannen hade varit snäll och städat i fredags när han var hemma med dottern så det slapp jag i lördags. jag satt och tittade på några filmer och när mannen kom hem så blev det OS igen.

jag blev bra glad igår när Bode Miller vann kombinationen. det var han värd.

saker och ting känns hur bra som helst. när man väl kom till insikt med vad man vill så bara allt föll på plats. inte en massa tankar längre.

idag ska jag gå utan lunch så jag kan sluta en timme innan. jag vill bara hem och krama min älskade dotter. jag förstår inte hur jag har kunnat leva i nästan 30 år utan henne. Hon är det bästa som finns. bara jag ser henne så blir jag så lycklig. det är det bästa jag har gjort. det är otroligt att man kan älska en person så mycket. hon är mitt allt, hon är mitt liv. utan henne finns jag inte. hon börjar bli så stor. hon ska göra allt själv och hon är duktig och klarar av det. hon har börjat prata i telefon nu. innan ville hon prata i den men hon sa sällan något. nu pratar hon hela tiden. en massa frågor. hon pratar med mig, sin pappa och mormor. fast när hon tröttnar så trycker hon på den röde knappen så försvinner den hon pratade med.

det har varit diskussion i min systers blogg ang hennes sätt att vara mamma. vi har alla olika sätt att göra vårt jobb som mamma. vi har alla olika förutsättningar. min syster var ensam med sin son, hon var ung. det viktigaste för mig när det gäller min uppgift som mamma är att min dotter ska veta att jag altlid finns där för henne. hon ska veta att hon kan berätta allt för mig (inte för att hon kommer göra det) och oavsett vad hon säger så kommer jag älska henne. visst, vissa saker kommer jag inte att gilla men hon är min dotter och det kommer aldrig att ändras. hon ska veta att hon kan ringa mig mitt inatten och jag kommer och hämtar henne. vissa saker kan man inte som föräldrar göra något åt. visst kan man berätta för dom att man inte ska ljuga, stjäla, röka, dricka men vilket barn lyder sina föräldrar blint??? barn hamnar i skit och det kan man de göra med de bästa föräldrarna. vi som förälder ska föregå med gott exempel och sätta en bra grund till vara barn så de kan växa upp trygga och med bra värderingar.

vuxenmobbing

eller bloggmobbing, kalla det vad du vill.

läste i systers blogg och där hade en tjej kommenterat vad min syster har skivit. hon anklagade min syster för bloggmobbing. har man en blogg har man den för att man vill skriva av sig. visst kan det sticka i vissas ögon men jag får skriva vad jag vill. jag behöver inte skriva ut namn och det har jag inte tyckt att min syster gjort heller. att sen denna tjejen ger sig på min syster som mor har hon ingen rätt till. hon vet ingenting om vad som har pågåttt eller pågår i systers liv. det finns ingen som är den perfekta mamman. det som händer hennes son beror ju inte på hennes förmåga som mamma. det finns SÅ många andra saker som spelar in. jag ska inte skriva det här men det finns mycket. denna tjejen kan ju byta skor för en dag med min syster och se hur det är. det är lätt och säga att jag skulle aldrig har gjort så eller så men det är något du inte vet när du inte har upplevt det. det är väl tur att vi är olika. så tråkigt det skulle vara om alla hade varit likadana. denna tjej måste ha väldigt tråkigt liv som måste lägga sig i andras liv. man ska helst göra rent framför sin egen dörr. jag har svårt och tänka mig att denna tjej inte har några som helst bekymmer i sitt liv.

jag kom inte iväg på träning igår. jag höll på och somna i soffan när jag satte mig men så fort jag la mig i sängen så var jag så pigg. kan ha berott på bjön ferrys guld åk. det är inte lätt att sova när det är spännande.

nu får jag se om jag kommer iväg imorgon. de har lovat snö och jag jobbar till 18. jag är inte hemma förrän 19 om allt går som det ska. jag ska sen hem äta och byta om. svårt att hinna till 19:45. jag stressar var dag på jobb så det orkar jag inte på min fritid.


syster sa

att jag skulle skriva. jag är ju snäll så jag gör som jag blir tillsagd.

Det händer inte mycket i mitt liv. eller jo det är väl som alla andra veckor. man jobbar sover och äter.

i torsdags fick jag äran att ha Marie som träningskamrat ( jag har ju ingen som vill träna med mig). Det kändes i helgen. vilket helsike jag hade att gå upp och ner i trappor. jag kunde inte vänd mig i sängen. Jag hade sådan träningsvärk i mage och ben, men skoj hade jag när jag tränade med henne. fick lite tips hur jag ska komma igång med jogging ( ingen där heller som vill träna med mig).

patricia har varit på 4 års kontroll. vi fick anmärkning på henne. hon fick göra om hörseltestet och syntestet. hörseltestet gick bra andra gången men inte syntestet. Det blir remiss till ögonläkare. Jag hoppas att hon ska slippa glasögon.

farligt med OS. jag sover inte som jag ska. jag stänger tv vid 23:00 men sen ligger jag och lyssnar på OS på radion. jag är så trött. idag vet jag inte hur jag ska göra. det är jaktstart i skidskytte och jag ska träna. träningen är ju viktigare. fast jag är så trött. jag började 07:00 idag. Jag ska gå till lunch så det är ju skönt. vill bara hämta min lilla älskade dotter och gosa med henne. hon är bara bäst i hela världen. jag är den lyckligaste mamman som har fått en sådan underbar dotter. jag får spara detta så jag kan läsa det när hon är tonåring.

jag retar mig så på vissa personer. att vissa människor tror att de är de enda som existserar. ledsen att säga det världen går inte runt EN person. dags att bli lite ödmjuk och kanske tänka lite på sina medmänniskor.

jag är så trött på snön nu. jag vill ha vår och sommar. jag vill kunna sitta ute och läsa, sitta ute och titta på patricia när hon leker.

idag ska jag ha god middag. hälleflundra med kräftor, färsk svamp och sockorärtor. det är bara så gott. det vattnas i munnen bara jag tänker på det. Hälleflundrarn tillhör favoritfisken. visst jag gillar abborre och rödspätta också. jag äter nog all fisk, nä det gör jag inte. jag gillar inte koljan och jag gillar inte kokt fisk. kanske tur att mannen fiskar så jag kan få färsk fisk :)

ska ni se en bra film ska ni se the ugly truth. den är bra (inte bara för att Gerald Butler spelar i den). Den där Butler är bara så charmig och så sexig. Har man missat PS I love you så måste man bara se den. jag såg den nu ena dagen för femte gången. fortfarande blir jag ledsen när jag ser den. det är skönt och ha någon sådan film så man kan gråta av sig lite.

nä nu har jag nog inte mer att skriva. ledsen syster du får nöja dig med detta.

jo förresten... Grattis Stina på din 24 årsdag. nu är du snart gammal tant :)

RSS 2.0